Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκια
Για τη σάλτσα:
180 γρ. καρδιές αγκινάρας από βάζο στραγγισμένες
250 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι στραγγισμένος
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο (πολύ)
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά γεύση
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος (ή βασιλικός)
Για τη σάλτσα:
180 γρ. καρδιές αγκινάρας από βάζο στραγγισμένες
250 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι στραγγισμένος
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο (πολύ)
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά γεύση
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος (ή βασιλικός)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό κρατώντας 1/2 φλιτζ. από νερό του.2. Αναμιγνύουμε καλά τα συστατικά της σάλτσας.
3. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος μαζί με το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε την αμαγείρευτη σάλτσα και ανακατεύουμε.
4. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
|