Κοχυλάκια με τόνο, αγκινάρες, κάπαρη, ελιές και ξύσμα λεμονιού 1 ψήφοι

Κοχυλάκια με τόνο, αγκινάρες, κάπαρη, ελιές και ξύσμα λεμονιού
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκια
Αμαγείρευστη σάλτσα:
180 γρ. καρδιές αγκινάρας από βάζο στραγγισμένες
1/4 φλιτζ. κάπαρη στραγγισμένη και ξεπλυμένη
1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και κομμένες
χυμός και φλούδα ενός λεμονιού
250 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι στραγγισμένος
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο (πολύ???)
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά γεύση
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος (ή βασιλικός)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό κρατώντας 1/2 φλιτζ. από νερό του.
2. Αναμιγνύουμε καλά τα συστατικά της αμαγείρευτης σάλτσας.
3. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος μαζί με το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε την αμαγείρευτη σάλτσα και ανακατεύουμε.
4. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες