Διαλέγετε ροδάκινα όχι πολύ ώριμα. Τα πλένετε και τα κόβετε σε 3-4 τεμάχια το καθένα και τα ρίχνετε σε νερό στο οποίο έχετε στύψει λίγο λεμόνι. Βράζετε το νερό με την ζάχαρη επί 2 λεπτά και ρίχνετε τα ροδάκινα μέσα μέχρι να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζετε και τα βάζετε σε μια σουπιέρα. Βράζετε λίγο ακόμα το σιρόπι να δέσει ελαφριά, (το σιρόπι της κομπόστας πρέπει να είναι αραιό), κατεβάζετε από την φωτιά, ρίχνετε το λικέρ και περιλούετε τα ροδάκινα.