Κομπόστα μάνγκο
Η παρακάτω συνταγή δίνει 1 φλιτζάνι, το οποίο και συνιστάται να φτιάξουμε, καθώς η κομπόστα αυτή αποτελεί ένα ιδανικό ντιπ για βραστές γαρίδες ή ωμά λαχανικά.
Υλικά (1 φλιτζάνι)
1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ώριμο μάγκο, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1 ώριμο μάγκο, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μάγκο και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περίπου για 3 λεπτά, μέχρι το φρούτο να μαλακώσει πολύ. Προσθέτουμε το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και λιώνουμε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Το αφήνουμε να κρυώσει και το παγώνουμε στο ψυγείο (Μπορεί να γίνει από την προηγουμένη και να φυλαχτεί σφιχτά σκεπασμένο στο ψυγείο.)
|