Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου 4 ψήφοι

Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου
Εναλλακτικά βράζουμε 2 κύβους ΚΝΟRR μαζί με το τζίντζερ και το κρεμμυδάκι!

 
 

Υλικά

2,5 κιλά κοτόπουλο
3 λίτρα νερό
1 τζιντζερόριζα
1 φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα κοτόπουλο ~2,5 κιλά (ή αντίστοιχα λαιμούς και κόκαλα) σε μεγάλη κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με ~3 λίτρα νερό. Ρίχνουμε μέσα 2 φέτες καθαρισμένη φρέσκια τζιντζερόριζα (διαμέτρου ~2,5 εκ. και πάχους ~1-1,5 εκ.) και ένα φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσινό του ψιλοκομμένο. Το βράζουμε σε δυνατή φωτιά αφαιρώντας τις ακαθαρσίες και τον αφρό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο με χαμηλή φωτιά για 2 ώρες μέχρι που να διαλύεται το κοτόπουλο. Βγάζουμε από μέσα το κοτόπουλο και περνάμε το ζωμό από ψιλό κόσκινο, τον κρυώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφαιρούμε και πετάμε το λίπος που θα συγκεντρωθεί στην επιφάνεια.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες