Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ κινέζικα νουντλ (ή οποιοδήποτε ζυμαρικό του τύπου σπαγγέτι/φετουτσίνι)
2 κουταλιές σκούρο σησαμέλαιο
Ντρέσινγκ:
6 κουταλιές φιστικοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
6 κουταλιές σκούρα σόγια σος
6 κουταλιές ταχίνι (πάστα από σουσάμι)
1/2 φλιτζάνι σκούρο σησαμέλαιο
2 κουταλιές σέρι
4 κουταλάκια ρυζόξυδο
1/4 φλιτζάνι μέλι
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές καυτερό λάδι πιπεριού (Ενδεικτικές ποσότητες: 2 κουταλιές το κάνουν ωραία πικάντικο. Αν το θέλουμε πολύ καυτερό, μπορούμε να βάλουμε και 3 κουταλιές.)
1/2 φλιτζάνι καυτό νερό
Γαρνίρισμα (όλα προαιρετικά και κατά τη γεύση):
1 καρότο ξεφλουδισμένο
1/2 μέτριο σκληρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε ραβδάκια
1/2 φλιτζάνι φιστίκια ψημένα και χοντροκομμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σκούρο σησαμέλαιο
Ντρέσινγκ:
6 κουταλιές φιστικοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
6 κουταλιές σκούρα σόγια σος
6 κουταλιές ταχίνι (πάστα από σουσάμι)
1/2 φλιτζάνι σκούρο σησαμέλαιο
2 κουταλιές σέρι
4 κουταλάκια ρυζόξυδο
1/4 φλιτζάνι μέλι
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές καυτερό λάδι πιπεριού (Ενδεικτικές ποσότητες: 2 κουταλιές το κάνουν ωραία πικάντικο. Αν το θέλουμε πολύ καυτερό, μπορούμε να βάλουμε και 3 κουταλιές.)
1/2 φλιτζάνι καυτό νερό
Γαρνίρισμα (όλα προαιρετικά και κατά τη γεύση):
1 καρότο ξεφλουδισμένο
1/2 μέτριο σκληρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε ραβδάκια
1/2 φλιτζάνι φιστίκια ψημένα και χοντροκομμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες