Κινέζικα κρύα νουντλ με σάλτσα από φιστικοβούτυρο και σουσάμι 2 ψήφοι

Κινέζικα κρύα νουντλ με σάλτσα από φιστικοβούτυρο και σουσάμι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ κινέζικα νουντλ (ή οποιοδήποτε ζυμαρικό του τύπου σπαγγέτι/φετουτσίνι)
2 κουταλιές σκούρο σησαμέλαιο
Ντρέσινγκ:
6 κουταλιές φιστικοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
6 κουταλιές σκούρα σόγια σος
6 κουταλιές ταχίνι (πάστα από σουσάμι)
1/2 φλιτζάνι σκούρο σησαμέλαιο
2 κουταλιές σέρι
4 κουταλάκια ρυζόξυδο
1/4 φλιτζάνι μέλι
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές καυτερό λάδι πιπεριού (Ενδεικτικές ποσότητες: 2 κουταλιές το κάνουν ωραία πικάντικο. Αν το θέλουμε πολύ καυτερό, μπορούμε να βάλουμε και 3 κουταλιές.)
1/2 φλιτζάνι καυτό νερό
Γαρνίρισμα (όλα προαιρετικά και κατά τη γεύση):
1 καρότο ξεφλουδισμένο
1/2 μέτριο σκληρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε ραβδάκια
1/2 φλιτζάνι φιστίκια ψημένα και χοντροκομμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Για το ζυμαρικό: Βράζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε το ζυμαρικό κατά τις οδηγίες. Το αναμιγνύουμε με τις 2 κουταλιές σησαμέλαιο για να μην κολλήσουν. Για το ντρέσινγκ: Αναμιγνύουμε τα συστατικά εκτός από το καυτό νερό στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Αραιώνουμε το μίγμα με το καυτό νερό, μέχρι να αποκτήσει την υφή κτυπητής κρέμας. Για το γαρνίρισμα: Κόβουμε το καρότο σε πολύ λεπτά ξύσματα μήκους 10 εκ. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 30 λεπτά για να κατσαρώσουν.Ακριβώς πριν σερβίρουμε, αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με τα παραπάνω υλικά και σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για το καυτερό λάδι πιπεριού: 1/4 φλιτζάνι καυτερές νιφάδες πιπεριού 1 φλιτζάνι λάδι Τα αναμιγνύουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση, οπότε σβήνουμε αμέσως τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το στραγγίζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και το φυλάμε στο ψυγείο. Διαρκεί επ' άπειρο.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες