Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. σπαγγέτι
2/3 φλιτζ. φιστικοβούτυρο
1/4 φλιτζ. λάδι
1/4 φλιτζ. σόγια σος
1/4 ως 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 ως 1/3 φλιτζ. βραστό νερό από τα σπαγγέτι, αν χρειάζεται
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.2. Στο μεταξύ σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε το φιστικοβούτυρο, το λάδι, τη σόγια σος, το καγιέν, τη ζάχαρη, το ξύδι και το σκόρδο. Τα λιώνουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε βραστό νερό από τα σπαγγέτι, αν χρειάζεται.
3. Ρίχνουμε στη σάλτσα πάνω στα στραγγισμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά.
4. Σερβίρουμε σε μεγάλα μπολ με αχλάδι κονσέρβας και φέτες αγγουριού με ξύδι.