Κεφτέδες με γιαούρτι 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κεφτέδες με γιαούρτι
΄Αλλη μια υπέροχη συνταγή για κεφτέδες, παραδοσιακοί με γιαούρτι.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

3 φρυγανιές
2 μέτρια κρεμμύδια
1 αυγό
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό
1/2 φλιτζανάκι λάδι

Σος γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε για 10' τις φρυγανιές σε νερό. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι. Ζυμώνουμε τον κιμά με τις φρυγανιές, τα κρεμμύδια, το αβγό, το αλάτι, τα καρυκεύματα και το 1/2 φλιτζανάκι λάδι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα ,εύπλαστο. Το βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα πλάθουμε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Στη συνέχεια μετριάζουμε τη φωτιά. Βάζουμε τους κεφτέδες σε μια πιατέλα.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκορδάκι. Μόλις το βούτυρο πάρει το άρωμα του σκόρδου, βγάζουμε τη σκελίδα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν και να βράσουν μαζί μέχρι να πήξουν λίγο. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αναμειγνύουμε με το γιαούρτι και το σκόρδο. Με αυτή τη λευκή παχύρευστη σάλτσα περιχύνουμε τους κεφτέδες.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες