Υλικά (48 τεμάχια)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
100 γραμμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για τη γέμιση:
200 γρ. καρυδόψιχα
50 γρ. μπισκότα πτιι μπερ αλεσμένα σαν σκόνη
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1/2 κ. γ. κανέλα
1 κ. σ ανθόνερο
Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
100 γραμμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για τη γέμιση:
200 γρ. καρυδόψιχα
50 γρ. μπισκότα πτιι μπερ αλεσμένα σαν σκόνη
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1/2 κ. γ. κανέλα
1 κ. σ ανθόνερο
Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.Αλείφουμε με βούτυρο 1 ταψί μεγάλο. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 4 λωρίδες κατά μήκος. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με βούτυρο βάζουμε στη μια άκρη τη γέμιση και την τυλίγουμε σαν φλογέρα.
Βάζουμε τις φλογέρες στο ταψί και τις αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 30-40 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ( χλιαρό)
Ρίχνουμε τις φλογέρες λίγες-λίγες στο σιρόπι τις ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τις βγάζουμε σε σχάρα για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.