Καραβίδες βραστές 38 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Καραβίδες βραστές
 
 

Υλικά (3-4 μερίδες)

1 κιλό καραβίδες
4 φλ. νερό
1 κλωνάρι σέλινο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό προσθέτοντας το σέλινο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι για 25 περίπου λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό μας και τον βάζουμε σε ένα νέο κατσαρολάκι όπου όταν πάρει ξανά βράση, προσθέτουμε τις καραβίδες μας και τις αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ζουμί τους και μετά τις στραγγίζουμε.
Τις σερβίρουμε είτε καθαρισμένες είτε ακαθάριστες με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4 αστέρια από 38 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες