Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ σπαγετίνι ή μαλλιά αγγέλου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ ζωμός αχιβάδας (εμφιαλωμένος)
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
500 γρ καραβίδες ή μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του, διατηρώντας το ζεστό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι στιφάδου και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό αχιβάδας και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, απλώνοντάς τες ομοιόμορφα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά 3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά με προσοχή και σερβίρουμε.