Υλικά
4 καλαμάρια μεγάλα
120 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. πλιγούρι
αλάτι
πιπέρι
120 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. πλιγούρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και το κόκαλο, και καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό της κοιλιάς. Αφαιρούμε το κεφάλι και κρατάμε μόνο τα πλοκάμια.Κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα πλοκάμια, το καρότο και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πλιγούρι προς το τέλος. Συμπληρώνουμε με ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου. Σερβίρουμε αφού κρυώσουν λίγο κομμένα σε φέτες χοντρές.
|