Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από κρασί ριζλινγκ και ροδάκινα
Ροδάκινα μισοώριμα και κρασί Ρίζλινγκ είναι το μυστικό για τις θαυμάσιες αυτές χοιρινές μπριζόλες. Τα ροδάκινα σιγοβράζουν στο κρασί, ενώ οι καψαλισμένες μπριζόλες ψήνονται στο φούρνο και να φτιάξουν αυτό το γρήγορο και κομψό πιάτο.
Υλικά (4)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
1 φλιτζ. κρασί Ρίζλινγκ (εναλλακτικά ένα κόκκινο ημίγλυκο)
3 μισοώριμα ροδάκινα ξεσποριασμένα και κομμένα σε 12 φέτες το καθένα
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
1 φλιτζ. κρασί Ρίζλινγκ (εναλλακτικά ένα κόκκινο ημίγλυκο)
3 μισοώριμα ροδάκινα ξεσποριασμένα και κομμένα σε 12 φέτες το καθένα
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σκεπάζουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Νοστιμίζουμε τις μπριζόλες με αλατοπίπερο. Σκουραίνουμε τις μπριζόλες στο καυτό λάδι κι από τις δυο πλευρές, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί που ετοιμάσαμε και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μη ροδίζουν πια στο κέντρο, περίπου για 20 λεπτά.
3. Ενώ οι μπριζόλες ψήνονται, χύνουμε στην κατσαρόλα το Ρίζλινγκ και αφήνουμε να σιγοβράσει, ξύνοντας με ένα ξύλινο κουτάλι τα μαυρισμένα κομμάτια χοιρινού που έχουν κολλήσει. Σιγοβράζουμε μέχρι το κρασί να μειωθεί στο μισό του αρχικού του όγκου, μετά προσθέτουμε τα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την σκούρα ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε, μέχρι τα ροδάκινα να γίνουν τρυφερά αλλά να μη χυλώσουν, περίπου για 15 λεπτά.
4. Ρίχνουμε κουταλιές σάλτσας πάνω στις μπριζόλες και σερβίρουμε.