Γρανίτα φράουλα 10 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Γρανίτα φράουλα
Ένα σπιτικό παγωτό γρανίτα που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Γεύση και άρωμα ονειρικά.
 
 

Υλικά (6 μερίδες περίπου)

600 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κλωναράκι βανίλια κομμένο στα δύο κατά μήκος

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια 2-3 φόρες να γίνει ένα πυκνό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πολτοποιούμε τις φράουλες και τις αδειάζουμε σε βαθύ μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε και το σιρόπι αφού αφαιρέσουμε το κλωναράκι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Τα βάζουμε στην κατάψυξη και ανά 1 ώρα το ανακατεύουμε με το σύρμα. Επαναλαμβάνουμε για 5 φορές.
4 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες