Υλικά (8 μερίδες)
1,5 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε κύβους 3 εκ.
Για το πανάρισμα:
30 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
3 κουταλιές κορνφλάουρ
6-8 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
2 φλιτζ. λάδι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές ζάχαρη
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
5 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
1,5 κουταλάκι σόγια σος
4 κουταλιές ξύδι κόκκινο
3 κουταλιές λάδι
1,5 κουταλάκι κοφτό σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές μεγάλες κομμένες σε τετράγωνα του 1 εκ.
3 κουταλάκια κορνφλάουρ αραιωμένο με 6 κουταλάκια νερό
Για το πανάρισμα:
30 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
3 κουταλιές κορνφλάουρ
6-8 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
2 φλιτζ. λάδι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές ζάχαρη
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
5 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
1,5 κουταλάκι σόγια σος
4 κουταλιές ξύδι κόκκινο
3 κουταλιές λάδι
1,5 κουταλάκι κοφτό σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές μεγάλες κομμένες σε τετράγωνα του 1 εκ.
3 κουταλάκια κορνφλάουρ αραιωμένο με 6 κουταλάκια νερό
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά το κρέας πάνω σε χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε τα υλικά του παναρίσματος σε ένα μπολ, πανάρουμε το κρέας και το τηγανίζουμε με το λάδι για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια το διατηρούμε ζεστό σε θερμοθάλαμο. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα.Προθερμαίνουμε το τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε μέσα λάδι και το θερμαίνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν καπνίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε σκόρδο, πιπεριά, καρότο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. (Προσοχή μην τα κάψουμε!!) Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, τη σόγια σος, το ξύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αραιωμένο κορνφλάουρ και βράζουμε ακόμη για λίγο, μέχρι η σάλτσα να γίνει καθαρή και διαφανής.
Για το σερβίρισμα περιχύνουμε το παναρισμένο χοιρινό με τη σάλτσα και το σερβίρουμε σε θερμαινόμενη πιατέλα ή μπολ.