Υλικά (1 ποτήρι)
3 μεζούρες βότκα
1/2 μεζούρα σιρόπι τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
Μια σπειρωτή φλοίδα λεμόνι ή λάιμ
Πάγος
Για το σιρόπι τζίντζερ:
1 λεμόνι
2 κύπελα φρέσκο τζίντζερ
1 κύπελλο ζάχαρη
2 κύπελλα νερό.
1/2 μεζούρα σιρόπι τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
Μια σπειρωτή φλοίδα λεμόνι ή λάιμ
Πάγος
Για το σιρόπι τζίντζερ:
1 λεμόνι
2 κύπελα φρέσκο τζίντζερ
1 κύπελλο ζάχαρη
2 κύπελλα νερό.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα συστατικά με τον πάγο σε ένα σέικερ και αναδεύουμε δυνατά για τριάντα δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ποτήρια κοκτέιλ και γαρνίρουμε με τη φλοίδα.Για την παρασκευή του σιροπιού αποφλοιώνουμε το λεμόνι, το κόβουμε σε κομμάτια όπως και το τζίντζερ και βράζουμε τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σουρώνουμε το περιεχόμενο και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.