Γεμιστά με ψαρί 1 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Γεμιστά με ψαρί
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500 γρ. βρασμένο ψαρί (κοκκινόψαρο, μπακαλιάρο κλπ)
100 γρ. ρύζι
4 ντομάτες
4 πράσινες πιπεριές
4 κόκκινες πιπεριές
4 πιπεριές Φλωρίνης
1 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζανάκι κρασί λευκό
1 κουταλάκι κύμινο
αλάτι - πιπέρι
λίγη γαλέτα
1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το ψαρί από τα κόκκαλα το ξεψαχνίζετε και το βάζετε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ρύζι και το βράζετε σε ζωμό λαχανικών για 5 λεπτά. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε με το ψαρί. Πλένετε τις ντομάτες τις πιπεριές και τις αδειάζετε όπως στα γεμιστά. Ρίχνετε την ψίχα από τις ντομάτες ψιλοκομμένες μέσα στο ψαρί, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, το κρασί και λίγο λαδί και γεμίζουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε τα γεμιστά μας με τις κορφές τους, τα αλατίζουμε, τα βρέχουμε με ελαιόλαδα, πασπαλίζουμε με την γαλέτα και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες