Γαρίδες πιλάφι 10 ψήφοι

Γαρίδες πιλάφι
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

1 κιλό γαρίδες
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Πλένετε και καθαρίζετε ωμές τις γαρίδες.
2. Βάζετε τα κεφάλια με τα φλούδια σε κατσαρόλα και τα βράζετε με 5 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία . Σουρώνετε τον ζωμό από ψηλό τρυπητό και τον βάζετε στην άκρη.
3. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν 2-3 λεπτά. Προσθέτετε 5 Φλιτζάνια ζωμό από τις γαρίδες και συμπληρώνετε με ένα ακόμα φλιτζάνι νερό. Αφήνετε τον ζωμό να βράσει καλά, τότε ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και βράζετε 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία . Τέλος σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πεσέτα και αφήνετε το ρύζι να «τραβήξει» τα υγρά του.
5. Σερβίρετε το γαριδοπίλαφο ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες