Υλικά (4 μερίδες)
2 κουταλιές σησαμέλαιο ανατολίτικο
2 κουταλιές φυτικό έλαιο
2 κουταλιές σούπας λευκός κόλιανδρος
2 κουταλιές σπόροι κύμινου τριμμένοι
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένος
1 κουταλιά σπόροι μαύρη μουστάρδα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
30 μεγάλες γαρίδες (1-1/4 λίβρες), που ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι χυμός ροδιών
1 κουταλιά κόκκινο ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
250 γρ. σίκορι, χωρίς τους σκληρούς μίσχους, με το φυλλώδες μέρος σχισμένο
σε κομμάτια 5 εκ. (2 στοιβαγμένα φλιτζάνια)
περικάρπια και σπόροι από 1/4 μεγάλο ή 1/2 μικρό ρόδι (περίπου 2 κουταλιές)
Εκτέλεση
1. Σε μια χύτρα των 30 εκ. αναμιγνύουμε 1 κουταλιά σησαμέλαιο με το φυτικό έλαιο, τους σπόρους κόλιανδρου, το κύμινο, το πιπέρι και τους σπόρους μαύρες μουστάρδας. Τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες και μαγειρεύουμε γυρίζοντας και ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή έως ότου οι γαρίδες γίνουν αδιαφανείς.2. Μειώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε το χυμό ροδιού, το ξύδι και το αλάτι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και ξύνοντας τον πυθμένα της χύτρας για 1 λεπτό. Ανακατώστε στην παραμονή πετρέλαιο σουσαμιού. Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι σίκορι σε κάθε πιάτο. Βάζουμε από πάνω και ψιλοβρέχουμε με σάλτσα γύρω από το πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω το περικάρπιο και τους σπόρους από το ρόδι.