Γαρίδες κρεολής Λουϊζιάνας 1 ψήφοι

Γαρίδες κρεολής Λουϊζιάνας

Ντομάτες και γαρίδες μαγειρεμένες με σκόρδο και κρεμμύδι είναι η παράδοση στις Πολιτείες των
ΗΠΑ στην ακτή του Κόλπου του Μεξικού (και όχι μόνο, φυσικά.) Η συνταγή αυτή δίνει είτε κύριο
είτε παράπλευρο πιάτο. Το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε, προσθέτοντας περισσότερη σκόνη τσίλι
και καυτερή σος. Σερβίρεται πάνω σε καυτό ζυμαρικό ή ρύζι.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τεμάχια
1/2 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές κορνφλάουρ
1 κονσέρβα ντοματάκια των 400 γρ.
1 κονσέρβα ή βαζάκι σάλτσα ντομάτας των 200 γρ.
1 κουταλιά Γούστερ σος
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
λίγη σος καυτερού πιπεριού
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες

Εκτέλεση

  
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, τη Γούστερ σος, τη σκόνη τσίλι και τη σος κόκκινου πιπεριού. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
5 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες