Γαμήλια σούπα 1 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Γαμήλια σούπα
Το Πάσχα συνήθως τρώμε μεγειρίτσα. Επειδή όμως δεν την τρώνε όλοι και κυρίως τα παιδιά, σας έχω μια σούπα με αρνάκι πολύ νόστιμη και θρεπτική που τα παιδάκια σας θα τη λατρέψουν.
 
 

Υλικά (8-10 μερίδες)

1 κιλό αρνί ωμοπλάτη σε φέτες μαζί με το κόκκαλο
1 ψιλοκομμένο καρότο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι 10 κόκκους πιπέρι
2,5 λίτρα νερό
8 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. + 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κρόκοι αυγού
1 λεμόνι
1 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση

Βάλτε το αρνί σε κατσαρόλα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι, τους πιπερόσπορους το αλάτι και το νερό. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, ξαφρίστε την επιφάνεια και όταν έχει φύγει όλος ο αφρός σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, 1 ώρα περίπου. Αφαιρέσετε και πετάξτε τα κόκκαλα. Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σουρώστε το ζουμί και βάλτε 8 φλυτζάνια απ΄αυτό στην κατσαρόλα πάνω σε πολύ σιγανή φωτιά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε να λιώσουν 6 κουτ. της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σταδιακά και τα 8 φλυτζάνια ζωμό ανακατεύοντας με το σύρμα που χτυπάμε τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα.
Τέλος προσθέστε και το ψιλοκομμένο κρέας σκεπάστε και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Χτυπήστε τους κρόκους και το λεμόνι σε αυγολέμονο. Προσθέστε 2 φλυτζάνια από τη ζεστή σούπα ανακατέψτε και αδειάστε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα με τη σούπα.
Μόλις η σούπα πλησιάζει να πάρει βράση αποσύρετε από τη φωτιά. Αν είναι πολύ πηχτή αραιώστε με λίγο καυτό νερό. Βάλτε 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει και προσθέστε την πάπρικα. Μόλις το βούτυρο αφρίσει μοιράστε το στα πιάτα με τη σούπα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες