Fondue τυριών
Το φοντύ μπορεί να ετοιμαστεί και στο τραπέζι . Αν χρησιμοποιείται πήλινο σκεύος φροντίστε να τοποθετήσετε έναν αλουμινένιο δίσκο (ή κάτι τέτοιο) ανάμεσα στο σκεύος και το καμινέτο έτσι ώστε η θερμότητα να απλώνεται ομοιόμορφα . Αυτό παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο στη παρασκευή του και είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο κρασί.
Υλικά
800 γρ τυρί για fondue
4 κ .γ . κορν φλάουρ
375 ml λευκό ξυρό κρασί
1 κ. γ φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μικρό ποτηράκι Kirsch (καθαρή Ελβετική ποικιλία)
1 σκελίδα σκόρδο
ψωμί σε κύβους
4 κ .γ . κορν φλάουρ
375 ml λευκό ξυρό κρασί
1 κ. γ φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μικρό ποτηράκι Kirsch (καθαρή Ελβετική ποικιλία)
1 σκελίδα σκόρδο
ψωμί σε κύβους
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου στη μέση και αλείβουμε με αυτή το σκεύος του Φοντύ. Αν μας αρέσει το σκόρδο το αφήνουμε μέσα στο σκεύος.2. Αναμιγνύουμε προσεκτικά το μίγμα του ειδικού τυριού για Φοντύ με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το λευκό ξυρό κρασί , τον χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι το τυρί να λιώσει . Προσθέτουμε το Kirsch και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανάλογα με το γούστο μας .
3. Σερβίρουμε αμέσως . Τοποθετούμε το σκεύος στο καμινέτο της συσκευής και το τακτοποιούμε μέχρι το μίγμα να κοχλάσει ελαφρά . Ανακατεύουμε με κάθε κύβο ψωμιού .