Ένα διαφορετικό και εύκολο ρεβανί 13 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ Κ.
Ένα διαφορετικό και εύκολο ρεβανί
Ένα γλυκό για τους λάτρεις του κλασικού με λίγο διαφορετικά υλικά.
 
 

Υλικά (24 μερίδες)

1 ποτήρι φαρίνα κόκκινη
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
1 ποτηράκι του κρασιού σκόνη αμυγδαλόψυχας
1 ποτήρι ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
6 αυγά
5 βανίλιες
λίγο φιλέ αμυγδάλου για πασπάλισμα από πάνω στο τέλος

Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι στο τέλος

Εκτέλεση

1. πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι, νερό και ζάχαρη τα βράζουμε για 8 με 10 λεπτά και λίγο πριν το σβήσουμε στύβουμε λίγες σταγόνες λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο και το τρίμμα αμυγδάλου ώστε να έχουν το ίδιο βάρος.
3.χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή.
4. χτυπάμε την ζάχαρη με τη μαργαρίνη και τους κρόκους και τις βανίλιες σε μία ωραία κρεμώδη μους και όλα αυτά με το μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο από την μαρέγκα και λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
5. Τέλος βουτυρώνουμε ένα pyrex κλασικού μεγέθους ορθογώνιο και βάζουμε το μείγμα μας μέσα το πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλήσει γύρω - γύρω από το pyrex .
6. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει από πριν.

Καλή επιτυχία!
3 αστέρια από 13 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες