Υλικά (1 ταψί)
1 1/2 βιτάμ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι με το μπέικιν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά αλληλοδιαδόχως με το γάλα. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Αφού κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζομε με το σιρόπι καυτό.
|