Ντοματόσουπα για τη Σαρακοστή
Μία απλή συνταγή που όμως δεν στερείται σε γεύση και που φυσικά δεν περιορίζεται στις μέρες της Σαρακοστής.
Υλικά
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες
3 κούπες (750 ml) νερό
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κούπα (250 ml) κόκκινο ή λευκό κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές σέλινο λεπτοκομμένο
1/2 κούπας (125 ml) ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές κοφτό μακαρονάκι
3 κούπες (750 ml) νερό
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κούπα (250 ml) κόκκινο ή λευκό κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές σέλινο λεπτοκομμένο
1/2 κούπας (125 ml) ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές κοφτό μακαρονάκι