Ντοματόσουπα για τη Σαρακοστή 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Ντοματόσουπα για τη Σαρακοστή
Μία απλή συνταγή που όμως δεν στερείται σε γεύση και που φυσικά δεν περιορίζεται στις μέρες της Σαρακοστής.
 
 

Υλικά

1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες
3 κούπες (750 ml) νερό
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κούπα (250 ml) κόκκινο ή λευκό κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές σέλινο λεπτοκομμένο
1/2 κούπας (125 ml) ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

Βάλτε τις ντομάτες και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τες. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το μακαρονάκι και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε το μακαρονάκι και σιγοβράστε μέχρι να γίνει. Βάλτε λίγο νερό ακόμη, αν η σούπα γίνει πολύ πηχτή. Διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι αν χρειάζεται.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες