Ντοματοκεφτέδες 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Ντοματοκεφτέδες
 
 

Υλικά

500 γρ. ντομάτα φρέσκια αλεσμένη
50 γρ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμος φρέσκος
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλεύρι όσο πάρει
λάδι για το τηγάνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε όσο αλεύρι πάρει, για να γίνει ένας χυλός κανονικός. Ούτε σφιχτός ούτε νερουλός. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 15΄ και κατόπιν τηγανίζουμε ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά στο λάδι. Το λάδι δεν θα πρέπει να καίει πολύ γιατί θα κάψει τους ντοματοκεφτέδες απ' έξω και μέσα θα μείνουν άψητοι. Τους σερβίρουμε σε πιατέλα με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και με γιαούρτι στραγγιστό προαιρετικά.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες