Κορμός με καφέ και κρεμά
Το συγκεκριμένο γλυκό δεν θέλει ψήσιμο. Βάλτε το στο ψυγείο και απολαύστε το κρύο.
Υλικά (8)
175 γραμμ. βούτυρο
3 κρόκοι αυγών
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές του γλυκού μαύρος καφές παγωμένος
16 σαβουαγιάρ
0,6 λίτρου κρέμα γάλακτος χτυπημένη
125 γρ. νιφάδες αμυγδάλου καβουρντισμένες
Σκόνη στιγμιαίου καφέ για διακόσμηση
3 κρόκοι αυγών
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές του γλυκού μαύρος καφές παγωμένος
16 σαβουαγιάρ
0,6 λίτρου κρέμα γάλακτος χτυπημένη
125 γρ. νιφάδες αμυγδάλου καβουρντισμένες
Σκόνη στιγμιαίου καφέ για διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο ώσπου να γίνει ανοιχτόχρωμο και αφράτο, προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν και μετά τη ζάχαρη. Προσθέστε τον καφέ, σταγόνα-σταγόνα, χτυπώντας ώσπου το μίγμα να γίνει σαν κρέμα.Βάλτε 2 οριζόντιες σειρές από 4 σαβουαγιάρ σε πιατέλα.
Αλείψτε με το μισό μείγμα του καφέ και ένα λεπτό στρώμα κρέμας. Επαναλάβετε τις δύο στρώσεις και σκεπάστε με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ.
Σκεπάστε το κέικ με την περισσότερη από την κρέμα που έχει μείνει και γαρνίρετε την υπόλοιπη από πάνω. Πιέστε τα αμύγδαλα στα πλάγια.
Βάλτε με ένα κουτάλι λίγη σκόνη στιγμιαίου καφέ σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Ακουμπήστε την άκρη ενός σουβλιού στη σκόνη και μετά πιέστε την ελαφρά στην επιφάνεια του κέικ για να φτιάξετε διαγώνιες γραμμές.