Υλικά
150 γρ. κουβερτούρα
175 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας καρύδια τριμμένα
2 λυτό. σούπας σταφίδες μαύρες
5 αυγά
125 γρ. άχνη για τη σαντιγί
1 κούπα άχνη για πασπάλισμα
175 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας καρύδια τριμμένα
2 λυτό. σούπας σταφίδες μαύρες
5 αυγά
125 γρ. άχνη για τη σαντιγί
1 κούπα άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 5 κουταλιές γλυκού νερό. Τη κρυώνουμε ανακατεύοντας συνέχεια.Παίρνουμε τα αυγά και χωρίζουμε κρόκους από ασπράδι. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε σταφίδες, καρύδια, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και την ανακατεύουμε με την κρέμα που φτιάξαμε πριν.
Καλύπτουμε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα την οποία λαδώνουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το μείγμα. Με μια σπάτουλα το στρώνουμε να γίνει ένα λεπτό στρώμα ισομετρικό και να καλύπτει όλες τις πλευρές. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα κι από πάνω βρεγμένο πανί. Αφήνουμε έτσι να κρυώσει εντελώς.
Όταν κρυώσει, παίρνουμε το ταψί και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα πάνω στην οποία ψήθηκε το παντεσπάνι.
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη για 3-5 λεπτά ανάλογα πόσο κρύα είναι για να κάνουμε σαντιγί. Αλείφουμε με αυτήν το γλυκό. Σε μια άλλη λαδόκολλα στρώνουμε άχνη και βάζουμε επάνω το παντεσπάνι. Αρχίζουμε να το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
Κόβουμε τις άκρες του κορμού ώστε να σχηματιστεί ένας κορμός πασπαλισμένος με άχνη.
|