Μπαβαρουάζ κάστανο
Εξαιρετικά φίνο και ευπαρουσίαστο γλυκό είναι το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα χειμωνιάτικο δείπνο.
Υλικά
4 κρόκους αυγών
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού γάλα
4 φύλα ζελατίνας
1 κ.γ. κορν φλάουρ
250 γρ. μαρόν γλασέ ψιλοκομμένα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
κακάο και μερικά μαρόν γλασέ για διακόσμηση
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού γάλα
4 φύλα ζελατίνας
1 κ.γ. κορν φλάουρ
250 γρ. μαρόν γλασέ ψιλοκομμένα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
κακάο και μερικά μαρόν γλασέ για διακόσμηση
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό. Όταν μαλακώσει τη στύβετε και την αφήνετε στην άκρη.Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα.
Ρίχνετε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το γάλα και μεταφέρετε το μίγμα σε κατσαρολάκι. Το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε το γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα και λίγο πριν πάρει βράση ρίχνετε τη ζελατίνα ανακατεύοντας. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια ανακατεύετε μέσα τα μαρόν γλασέ.
Αναμιγνύετε τη σαντιγί με το μίγμα που υπάρχει στο κατσαρολάκι και αδειάζετε σε μια φόρμα αλειμμένη με λίγο σπορέλαιο.
Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε 4-5 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, λίγο πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με κακάο και γαρνίρετε με τα ματόν γλασέ.