Υλικά (4)
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
2 ½ φλ. γάλα
1/2 κούπα τσαγιού πιπέρι καγιέν
1/2 κούπα τσαγιού μαύρο πιπέρι
λάδι για το τηγάνι
Για το κουρκούτι:
1 φλ. μπίρα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. αλάτι
1 αυγή χωριστά ο κρόκος και το ασπράδι
1 κρόκο αυγού
1 1/2φλ. αλεύρι
Για την γαρνιτούρα:
3 κ .σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ½ φλ. γάλα
1/2 κούπα τσαγιού πιπέρι καγιέν
1/2 κούπα τσαγιού μαύρο πιπέρι
λάδι για το τηγάνι
Για το κουρκούτι:
1 φλ. μπίρα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. αλάτι
1 αυγή χωριστά ο κρόκος και το ασπράδι
1 κρόκο αυγού
1 1/2φλ. αλεύρι
Για την γαρνιτούρα:
3 κ .σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας βάζετε τον μπακαλιάρο σε λεκάνη με νερό για να ξαρμυρίσει, αφού πρώτα τον έχετε κόψει σε μερίδες. Αλλάζετε αρκετές φορές το νερό, μέχρι την επομένη, για να ξαρμυρίσει καλά.Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το γάλα, τα πιπέρια και ρίχνετε μέσα τον μπακαλιάρο. Τον αφήνετε 10 λεπτά και μετά στραγγίζετε τα κομμάτια.
Για να φτιάξετε τον χυλό θα ανακατέψετε τα υλικά για το κουρκούτι, εκτός από το ασπράδι, σε ένα μπολ και θα τον αφήσετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Έπειτα θα χτυπήσετε μαρέγκα το ασπράδι, θα το ρίξετε στον χυλό και θα ανακατέψετε ελαφρά.
Βάζετε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και βυθίζετε τους μπακαλιάρο στο χυλό και μετά στο τηγάνι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές. Τους βγάζετε και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Σερβίρετε το μπακαλιάρο σε πιατέλα, διακοσμημένο με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.