Υλικά (4)
500 γρ. μπακαλιάρος παστός
1/4 φλ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 250 γρ. ντομάτες από κονσέρβα κομμένες
? φλ. φυτικό λάδι
2 κουταλιές ξηρό σέρι
1 κουταλάκι πιπέρι
1/4 φλ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 250 γρ. ντομάτες από κονσέρβα κομμένες
? φλ. φυτικό λάδι
2 κουταλιές ξηρό σέρι
1 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
1.Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από το προηγούμενο βράδυ. Τον στραγγίζουμε και τον κόβουμε σε μερίδες.2.Σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι και το κρεμμύδι, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει αλλά να μην σκουρύνει. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με το χυμό τους, την πιπεριά και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε με το τηγάνι σκεπασμένο περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι.
Προσθέτουμε το σέρι και τις ελιές, ζεσταίνουμε καλά και σερβίρουμε.