Υλικά
4 μεγάλα αχλάδια
μέλι
κανέλα
εκχύλισμα βανίλιας
ανάμικτους ξηρούς καρπούς ή κουάκερ
γιαούρτι
μέλι
κανέλα
εκχύλισμα βανίλιας
ανάμικτους ξηρούς καρπούς ή κουάκερ
γιαούρτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Για να σταθούν στο ταψί, κόβουμε και ένα μικρό μέρος από την πλευρά με τη φλούδα ώστε να στέκονται σε μία επιφάνεια με τη σάρκα τους προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με λίγη κανέλα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά ώστε να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα στις άκρες τους.
Παράλληλα προσθέτουμε σε ένα μπολ 4 κουταλιές μέλι, το ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα και το ανακατεύουμε με μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας.
Μόλις τα αχλάδια ψηθούν, ρίχνουμε από πάνω τους λίγο από το μείγμα μελιού και σερβίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και προαιρετικά με λίγο γιαούρτι.
Διατηρούνται για λίγες μέρες στο ψυγείο.
|