Αλμυρά ταρτάκια με γέμιση πίτσας 27 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Αλμυρά ταρτάκια με γέμιση πίτσας
Συνεχίζω το μικρό αφιέρωμα στα εδέσματα για μπουφέ, ταρτάκια αρμυρά.
 
 

Υλικά

4 φλ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 αυγά μετρίου μεγέθους
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. γάλα κρύο

Γέμιση
Τριμμένο κασέρι
2 zwan βοδινό (σε κομματάκια)
1 κουτί μανιτάρια
2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες κομμένες

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με το αλάτι να αφρατέψει και ρίχνουμε το γάλα. Αφού το απορροφήσει, ρίχνουμε τα αυγά τμηματικά. Έπειτα το πιπέρι και μετά από 1΄ το σταματάμε. Η ζύμη είναι έτοιμη. Παίρνουμε μπαλάκια και τα πατάμε σε λαδωμένες φορμίτσες για τάρτα, να απλώσουν και να καλύψουν πάτο και τοιχώματα. Να τις κάνουμε λεπτές γιατί θα φουσκώσουν λίγο στο φούρνο.
Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζουμε, τις γεμίζουμε με τη γέμιση πίτσας και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά και να λιώσει το κασέρι.
1 αστέρια από 27 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες