Αγριογούρουνο με κρεμμύδια και πιπεριές
Αν και θέλει μία μέρα να μείνει στη μαρινάτα το αγριογούρουνο αξίζει ο χρόνος!
Υλικά (4-6 μερίδες)
1 1/2 κιλό κρέας
1 κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια, σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
250 ml κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι βασιλικό
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά διάφορα
1 κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια, σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
250 ml κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι βασιλικό
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά διάφορα
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες το κρέας και το βάζουμε σε νερό και ξίδι για 1 ημέρα.1. Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το κρέας, το πλένουμε και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο και μόλις μαραθούν, τα σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και διάφορα μπαχαρικά.
4. Όταν ψηθεί το κρέας, το βγάζουμε σε πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει.
|