Ψαρονέφρι γεμιστό με μυρωδικά 4 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Ψαρονέφρι γεμιστό με μυρωδικά
 
 

Υλικά (6)

2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
450 γρ. ψαρονέφρι χωρίς πέτσες και λίπη
1,5 φλ. μαρούλι σχισμένο
½ φλ. ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (όπως φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο, άνηθος ή/και βασιλικός)
3 κουταλιές ψιλά ξηρά ψίχουλα ψωμιού
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
ψιλοκομμένα φρέσκα τσάιβς
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
1/3 φλ. άπαχο γιαούρτι
2 κουταλιές μαγιονέζα λάιτ ή ντρέσινγκ σαλάτας
1,5-2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι μέλι

Εκτέλεση

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια διαμήκη τομή μέσα από το κέντρο μέχρι την άλλη πλευρά αλλά όχι τελείως. Απλώνουμε το κρέας επίπεδο. Τοποθετούμε το φιλέτο ανάμεσα σε δυο φύλλα πλαστικής μεμβράνης και το κοπανάμε ελαφρά μέχρι να πάρει ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 33Χ20 εκ. περίπου (αν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε και ένα μέρος από ένα δεύτερο ψαρονέφρι, ώστε το σύνολο να ζυγίζει 450 γρ. Επικαλύπτουμε και κοπανάμε τα κομμάτια ώστε να φτιάξουμε ένα και μοναδικό ορθογώνιο. Διπλώνουμε κατά τη στενή πλευρά, ώστε να φτιαχτεί κανονικό τετράγωνο. Αλείφουμε ομοιόμορφα με μουστάρδα όλο το φιλέτο.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το μαρούλι, τα μυρωδικά, τα ψίχουλα ψωμιού και το ασπράδι. Απλώνουμε κουταλιές ομοιόμορφα πάνω στο χοιρινό. Τυλίγουμε το φιλέτο σαν γλυκό ζελέ, αρχίζοντας από το στενό άκρο. Δένουμε το κρέας με σπάγκο, πρώτα στο μέσο και μετά σε διαστήματα των 2,5 εκ..
2. Βάζουμε το κρέας στο ράφι του φούρνου σε ένα ρηχό ταψί. Το αλείφουμε όλο με λάδι. Πασπαλίζουμε με πιπέρι. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο στους 190°C για 50-60 λεπτά ή μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και ελαφρά ροδαλό και οι χυμοί να τρέχουν καθαροί. Το μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα. Αφαιρούμε τους σπάγκους και το διατηρούμε ζεστό, ενώ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
3. Για το σερβίρισμα, κόβουμε το φιλέτο σε 12 φέτες. Ρίχνουμε κουταλιές από τη σάλτσα μουστάρδας πάνω από κάθε μερίδα. Πασπαλίζουμε με τσάιβς, αν θέλουμε.
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το μέλι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά χωρίς να βράσουμε. Σερβίρουμε αμέσως με τις φέτες χοιρινού.

1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες