Χυλοπίτες με φιλετίνια και μανιτάρια 9 ψήφοι

Χυλοπίτες με φιλετίνια και μανιτάρια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γραμμ. χυλοπίτες
300 γραμμ. μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση κιλότο ή νουά)
250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1/2 κουτ. ξερό
4 κουτ. της σούπας τυρί κρέμα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε πολύ λεπτά κομμάτια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρέας σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα μανιτάρια, ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνετε και Βράζετε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας οε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν μαγειρευτεί το κρέας, προσθέτετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε. Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και τις στραγγίζετε. Ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
3 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες