Χουνκιάρ μπεγιεντίν 8 ψήφοι

Χουνκιάρ μπεγιεντίν
Μια νόστιμη συνταγή από την Πόλη!
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
3 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
σάλτσα ντομάτας
8 μελιτζάνες φλάσκες
4 κουτ. βούτυρο
λίγο αλεύρι
ζεστό γάλα
1/3 φλιτζάνι λάδι
λίγη κανέλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Μαγειρεύουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια όπως το Τας Κεμπάμπ κοκκινιστό με το κρεμμύδι, το λίγο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, την ντομάτα και το λάδι.
2. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να κάνουν κρούστα. Μόλις κρυώσουν τις ανοίγουμε και με κουταλάκι παίρνουμε το εσωτερικό τους και τις βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή.
3. Ετοιμάζουμε παράλληλα μια κρέμα μπεσαμέλ με το βούτυρο, το αλεύρι και ζεστό γάλα όσο πάρει μέχρι να γίνει μια αρκετά σφικτή κρέμα. Ενώνουμε την μπεσαμέλ με την μελιτζάνα και σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντας με την σάλτσα όλα.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες