Υλικά (4 μερίδες)
1200 γρ χοιρινό παντσέτα
125 ml ελαιόλαδο
1 κιλό σέλινο με τους μίσχους κομμένους σε μήκη των 5 εκ μαζί
με τις σελινόριζες κομμένες σε κομμάτια
1,5-2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
1,5 κουταλιά τοματοπολτός
λίγες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
125 ml ελαιόλαδο
1 κιλό σέλινο με τους μίσχους κομμένους σε μήκη των 5 εκ μαζί
με τις σελινόριζες κομμένες σε κομμάτια
1,5-2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
1,5 κουταλιά τοματοπολτός
λίγες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα.2. Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό, όπου ρίχνουμε το σέλινο και το βράζουμε για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το στρώνουμε στην κατσαρόλα με το λάδι μαζί με τις πατάτες και τη σελινόριζα.
3. Βάζουμε πάνω από το σέλινο το χοιρινό, αλάτι και πιπέρι, το σκεπάζουμε ίσα-ίσα με νερό και το βράζουμε. Λίγο πριν στίψει, βάζουμε τον τοματοπολτό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να στίψει τελείως.