Χιονισμένα σοκολατάκια 21 ψήφοι

Από ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Θ.
Χιονισμένα σοκολατάκια
Σοκολατάκια ειδικά για μικρές ατασθαλίες!
 
 

Υλικά

150 γρ. βούτυρο
400 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1-2 σταγόνες ρούμι ή λικέρ τις επιλογής σας
1 βανίλια
χυμό από 1 πορτοκάλι
300 γρ. ινδοκάρυδο

Για την γέμιση:
100 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα

ξηροί καρποί της αρεσκείας σας (φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, καρύδια), αποξηραμένα φρούτα, γλυκά του κουταλιού, ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ινδοκάρυδο) και μετά προσθέτουμε την λιωμένη λευκή σοκολάτα. Τέλος ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος. Όταν ζεσταθεί κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Όταν σφίξουν και τα 2 μείγματα βάζουμε όλη μας την φαντασία και κάνουμε τα σοκολατάκια μας. Κάνουμε μπαλίτσες στρογγυλές και τοποθετούμε μέσα πχ ένα φουντούκι ή ένα κεράσι γλυκό κουταλιού (στραγγισμένο) και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
5. Για περισσότερη απόλαυση πλάστε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα με την μαύρη κουβερτούρα, καλύψτε τες με το μείγμα της λεύκης σοκολάτας και πασπαλίστε με ινδοκάρυδο ή ξηρούς καρπούς.
6. Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε χαρτάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τουλάχιστον για 5 ώρες.
Καλή επιτυχία!!
2 αστέρια από 21 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες