Φύλλο για πίτες 16 ψήφοι

Φύλλο για πίτες
 
 

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
2 νεροπότηρα νερό (όχι από κείνα τα τεράστια)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Χυμό μισού λεμονιού
300 γρ. φυτίνη ή σκληρό βιτάμ

Εκτέλεση

1. Ζυμώνουμε τα 5 πρώτα υλικά ως ότου επιτύχουμε μια ζύμη πού να μη κολλά στα χέρια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

2. Λιώνουμε τη φυτίνη (να μη κάψει).

3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε το πρώτο σε ένα μεγάλο και λεπτό φύλλο και το αλείφουμε με μπόλικη φυτίνη.

4. Διπλώνουμε τις άκρες ώστε να συναντηθούν στη μέση του φύλλου και αλείφουμε ό,τι δεν έχει φυτίνη.

5. Διπλώνουμε τις άλλες δυο άκρες και ξαναλείφουμε κ.ο.κ

6. Συνεχίζουμε μέχρι να προκύψει μέγεθος που δεν ξαναδιπλώνεται και το τοποθετούμε σε αλευρωμένο πιατάκι και το βάζουμε στο ψυγείο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το άλλο κομμάτι της ζύμης.

7. Ετοιμάζουμε τη γέμιση που θέλουμε.

8. Ελέγχουμε αν έχει πήξει η φυτίνη και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σε μέγεθος ταψιού 30-32.
9. Το στρώνουμε στο ταψί, βάζουμε τη γέμιση, ανοίγουμε και το άλλο (λίγο μικρότερο) και σκεπάζουμε την πίτα μας.
10. Αλείφουμε με γάλα ή φυτίνη και ψήνουμε σε 180- 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

4 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες