Υλικά (2 μερίδες)
2 φιλέτα κοτόπουλο κατά προτίμηση μπούτι
4-5 ξερά σύκα
1 ποτηράκι του κρασιού σαγκρία
1 ποτηρακιτου κρασιού χυμό κεράσι
μια χούφτα σταφύλια ακόνια
3 κουταλιές μπρατεν σος σκόνη
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια
λίγο λαδί για το τσιγάρισμα
λίγο πιπέρι, θυμάρι και δεντρολίβανο
4-5 ξερά σύκα
1 ποτηράκι του κρασιού σαγκρία
1 ποτηρακιτου κρασιού χυμό κεράσι
μια χούφτα σταφύλια ακόνια
3 κουταλιές μπρατεν σος σκόνη
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια
λίγο λαδί για το τσιγάρισμα
λίγο πιπέρι, θυμάρι και δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα σύκα να βραχούν στο κρασί. Χτυπάμε τα κοτόπουλα να πλατύνουν. Βγάζουμε τα σύκα άτοπο κρασί, τα κόβουμε στη μέση και γεμίζουμε το κοτόπουλο με αυτά (περίπου ενάμισι σύκο κάθε φιλέτο).Τυλίγουμε τα φιλέτα ρολό και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Πασπαλίζουμε τα κοτόπουλα με τα μπαχαρικά και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Τα περιχύνουμε με το λαδάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Στην ιδία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λαδάκι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα σύκα κομμένα κομμάτια και σβήνουμε με το κρασί που είχαμε μέσα τα σύκα. Προσθέτουμε τον χυμό κεράσι, τα σταφύλια και δένουμε τη σάλτσα με την μπρατεν σος.
Όταν όλα είναι έτοιμα σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τα συνοδεύουμε με αρακά πουρέ.