Φετουτσίνια του κυνηγού 1 ψήφοι

Φετουτσίνια του κυνηγού
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


375 γρ. φετουτσίνια φρέσκα κατά προτίμηση πράσινα (με σπανάκι)
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά σκόρδο κομμένο
2 φλιτζ. μανιτάρια Portobello κομμένα (χωρίς τα κοτσάνια)
1/4 φλιτζ. ντομάτες λιαστές κομμένες σε λωρίδες
1/4 φλιτζ. κρασί Mαρσάλα
1 φλιτζ. ντοματάκια ξεσποριασμένα και κομμένα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ. φύλλα βασιλικού σχισμένα με το χέρι
2 φλιτζ. (120 γρ.) τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για δέκα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν κάπως. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το κρασί και βράζουμε 1 λεπτό ή ώσπου το κρασί σχεδόν να εξατμιστεί.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, σιγοβράζουμε για 1 λεπτό για να ζεσταθούν και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό μαζί με το βασιλικό και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες