Κοτόπουλο του κυνηγού με κριθαράκι 1 ψήφοι

Κοτόπουλο του κυνηγού με κριθαράκι
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


1 σκελίδα σκόρδο κομμένο
1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια του 1,5 εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
1 φλιτζ. κριθαράκι
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντομάτες
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
500 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή πέτσα κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
1/2 φλιτζ. ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 4 φλιτζ. νερό. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το κριθαράκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και ½ φλιτζ. νερό στην κατσαρόλα, σπάζοντας τις ντομάτες με ένα ξύλινο κουτάλι. Αφήνουμε να σιγοβράσει.
3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις ελιές και 1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας πού και πού, σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει στο κέντρο. Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες