Φετουτσίνια με γαρίδες και γιαούρτι 2 ψήφοι

Φετουτσίνια με γαρίδες και γιαούρτι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


250 γρ. φετουτσίνια
1 κουταλιά και 1/2 κουταλάκι βούτυρο
500 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 1/4 κουταλάκια πάπρικα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 3/4 κουταλάκια κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σκόρδο κομμένο
1 κουταλιά και 1/2 κουταλάκι μπράντι
1/4 φλιτζ. και 2 κουταλάκια ξινή κρέμα
1/2 φλιτζ. και 1 κουταλιά κοινό γιαούρτι
2 κουταλιές και 3/4 κουταλάκια φρέσκος κόλιαντρος

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη χύτρα ζεσταίνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα. Μόλις οι γαρίδες ροδίσουν (περίπου 2-3 λεπτά), τις βγάζουμε με ένα κουτάλι τρυπητό, αφήνοντας το υγρό στην κατσαρόλα.
3. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια στιφάδου και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας,περίπου για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μπράντι και τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ακόμη λεπτά.
4. Προσθέτουμε την ξινή κρέμα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και σιγοβράζουμε για 1/2 λεπτό περίπου. Δεν βράζουμε για να μη χωρίσει η σάλτσα.
5. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες