Τσιπούρες με σέλινο 2 ψήφοι

Τσιπούρες με σέλινο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


4 τσιπούρες των 350-400 γρ. καθαρισμένες
2 καρότα μέτρια κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα τέσσερα
2 κλωνιά σέλινο χονδροκομμένα
1 μπουκέ γκαρνί (από μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης και 1 κλαδί θυμάρι)
2 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, το λάδι, το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Τα βράζουμε για 10 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τα ψάρια και, μόλις βράσουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
3. Αυγοκόβουμε τη σάλτσα με το γνωστό τρόπο. Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο πηχτή προσθέτουμε κόρν φλάουρ.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα ψάρια και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες