Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. τσικουδιά (ρακί)
1 ποτήρι νερό ή 1/2 ποτήρι νερό και 1/2 γάλα.
10 κ.σ. ξυνή μυζήθρα Χανιώτικη(καλά στραγγισμένη)
ανθόμελο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. τσικουδιά (ρακί)
1 ποτήρι νερό ή 1/2 ποτήρι νερό και 1/2 γάλα.
10 κ.σ. ξυνή μυζήθρα Χανιώτικη(καλά στραγγισμένη)
ανθόμελο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το νερό, την τσικουδιά και το αλάτι και κάνουμε μια ζύμη ελαστική. Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 8 εκ.Πλάθουμε τη μυζήθρα σε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού μανταρινιού και τα τοποθετούμε στο κέντρο κάθε φύλλου. Με τα δάχτυλα γυρίζουμε σιγά σιγά τις άκρες της μικρής πίτας για να καλύψουμε τη μυζήθρα. Έτσι σχηματίζεται μια μεγαλύτερη μπάλα.
Ξανανοίγουμε προσεκτικά τη μπάλα με έναν πλάστη, είτε πιέζοντας με τα χέρια, πάλι σε στρόγγυλο φύλλο διαμέτρου 15-20 εκατοστών και πάχους 3 χιλιοστών. Κάθε λίγο αλευρώνουμε για να μην ανοίξει η πίτα. Έτσι σχηματίζουμε στρόγγυλές πιτούλες σε μέγεθος μέτριου πιάτου με τη γέμιση να έχει απλωθεί μέσα. Σε αντικολλητικό τηγάνι τις τηγανίζουμε χωρίς λάδι και από τις 2 πλευρές με προσοχή. Σερβίρεται ζεστή με το μέλι επάνω και αποτελεί ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.
|