Υλικά
3 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ρύζι σπυρωτό
1 κ. σ. γεμάτη βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 ποτήρι ρύζι σπυρωτό
1 κ. σ. γεμάτη βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει.Ρίχνετε το ρύζι, το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε και όταν ξεκινήσει ο βρασμός, κλείνετε την κατσαρόλα και σβήνετε την φωτιά. Την κατσαρόλα την αφήνετε απάνω στο μάτι της κουζίνας.
Ανοίγετε την κατσαρόλα μετά από μία ώρα και το ρύζι είναι έτοιμο.
|