Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. λεπτά σπαγγέτι πράσινα
1,5 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζ. αγγούρι κομμένο σε ραβδάκια
1 μέτριο αβοκάντο ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σταυρωτά σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. σάλτσα μεξικάνικη
1 κουταλιά ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/4 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/4 κουταλάκι σκόνη τσίλι
πιπέρι καγιέν κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
1,5 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζ. αγγούρι κομμένο σε ραβδάκια
1 μέτριο αβοκάντο ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σταυρωτά σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. σάλτσα μεξικάνικη
1 κουταλιά ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/4 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/4 κουταλάκι σκόνη τσίλι
πιπέρι καγιέν κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο, ρηχό μπολ σερβιρίσματος.2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και το αβοκάντο στο μπολ.
3. Αναμιγνύουμε καλά τη σάλσα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη σκόνη τσίλι και το καγέν και τα ρίχνουμε πάνω στο ζυμαρικό. Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιαντρο και ανακατεύουμε απαλά για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά.