Σπαγγέτι με ρόκα
Η ρόκα (αγγλ. arugula ή rocket, ιταλ. rucola ή rughetta) φυτρώνει άγρια στα λιβάδια, επίσης όμως καλλιεργείται ευρύτατα και πωλείται στα τοπικά οπωροπωλεία. Η γεύση του είναι λιγότερο έντονη.
Υλικά (4-6 μερίδες)
1 μεγάλο μάτσο ρόκα, πλυμένη και σχισμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1/4 κ.γ. τζίντζερ
3/4 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
500 γρ. σπαγγέτι
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1/4 κ.γ. τζίντζερ
3/4 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
500 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ρόκα, το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί, περίπου για 5 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα με κόλιανδρο, το τζίντζερ και το τυρί και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στη σάλτσα ρόκας.
3. Αναμιγνύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως σε προθερμασμένα πιάτα, προσθέτοντας επί πλέον παρμεζάνα κατά τη γεύση.