Σπαγγέτι με καλαμαράκια και τσίλι 3 ψήφοι

Σπαγγέτι με καλαμαράκια και τσίλι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ καλαμαράκια καθαρισμένα
500 γρ σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1-2 κουταλάκια τσίλι κομμένο
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
425 γρ τομάτες λιωμένες από κονσέρβα
1/2 φλιτζ ζωμός ψαριού
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
2 κουταλάκια φρέσκο φασκόμηλο κομμένο
1 κουταλάκι φρέσκια μαντζουράνα κομμένη

Εκτέλεση

1. Τραβάμε τα πόδια από τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κόκαλο και το δέρμα από το σώμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το σώμα από τη μια μεριά, το απλώνουμε πάνω σε μια επίπεδη σανίδα και το χαράζουμε διαγώνια κατά δυο διευθύνσεις. Κόβουμε κάθε σώμα στα τέσσερα.
2. Βράζουμε, στραγγίζουμε και διατηρούμε ζεστό το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το πράσο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τσίλι και το καγιέν. Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό ψαριού και τα μυρωδικά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τα καλαμάρια στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες